Lugas Kiadó , 2004. február

szín: Színes formátum: Puha borítós méret: Újság 165 x 235 oldalak száma: 40 ár: 448.00 HUF ISBN/ISSN: 1587-5407 ; Befejezett sorozat
Mozaik (2001) - A csendes Don
0 / 0
 | 
44

A csendes Don

eredeti cím: Der stille Don, eredeti megjelenés: Mosaik 246, 1996. június, oldalak száma: 31
Fordító

Tartalom
Az abrafaxoknak sikerült megszökniük fő ellenségük, Skrotonos karmai közül. Reményük azonban, hogy figyelmeztetik a királynőt az ellene tervezett merényletre, szertefoszlott. Alighogy a fővárosba érkeztek, Phizimachos foglyul ejtette, és dr. Tokszin szigetére száműzte őket, ahol rabszolgaként dolgoztak egy titkos laboratóriumban. Ott ismét a királynő elleni merénylet nyomaira bukkantak. Végül innen is megszöktek és a feltételezett merénylő sarkában maradtak.
Nofretete királynő nagy gondban volt. Az egyiptomi birodalomban káosz uralkodott, az országban egyre-másra alakultak a régi istenek híveiből csoportok, amelyek a férje, Echnaton által bevezetett Aton-kultuszt szerették volna végleg felszámolni. A fejetlenségben a gazdaság hanyatlásnak indult. Csak a birodalom fővárosában, Achetatonban maradt fenn a hajdani birodalom látszata.
A távolabbi területek önállósodási törekvései által az egyiptomi birodalom lassan kezdett széthullani. Echnaton király nem vett tudomást erről, mivel túlontúl el volt foglalva az Aton-vallás meghonosításával. Ez lginkább a generálisoknak nem tetszett. Ahelyett, hogy idegen népeket fojtottak volna vérbe és visszahóditották volna az elveszített területeket, a csapatoknak a nagy építkezésekben kellett segíteniük. Egyedül a vezérfőnök, Ptatamózes maradt hű az uralkodópárhoz és az új valláshoz.
Értékeld a történetet
Az értékeléshez lépj be.
0 / 0
Módosítva: ZoTyA, 2017-11-17 12:15:23