Ratius Kiadó , 2005. április

szín: Színes, formátum: Puha borítós, oldalak száma: 36, ár: 448.00 HUF, ISBN/ISSN: 1587-5407, Befejezett sorozat

Készítők

Fordító
Tartalom
Amikor a három manó megérkezett a sevillai kikötõbe, ott éppen nagy volt a nyüzsgés. Nem is csoda, hisz akkoriban Sevilla volt az egyetlen hely, ahonnan spanyol hajók indulhattak az Új Világba, és ahol a legendás arany-, illetve ezüstszállítmányok rakodása folyt.

Innen indul majdCsetepaté hajója is az arany országa, Eldorádó felkutatására, amelyrõl a márki Bóbitás Nikodemus titkos naplójában olvasott. A márkinak sikerült rábeszélnie a királyt, hogy az expedícióhoz megadja a szükséges anyagi támogatást. Az elért sikerek ellenére Csetepaté bosszankodott, hiszen Eldorádó pontos földrajzi helyének koordinátáit Nikodemus kódolta naplójában. Hogy e kódokat megfejtse, a márkinak szüksége volt bizonyos információkra az augsburgi kereskedõház, a Stexelseft család történetébõl.Ezekkel az ismeretekkel Wido, a kereskedõház egyik rokona és a három manó útitársa rendelkezett.

A márki hatalmába kerítette Widót, hogy segítségével megtalálja Eldorádót. Az Abrafaxok Sevillába érkeztek barátjuk kiszabadítására.
Hozzáadva: ZoTyA, 2005-04-01 18:58:13 Módosítva: ZoTyA, 2014-10-20 15:24:38