Ratius Kiadó , 2004. október

szín: Színes, formátum: Puha borítós,méret: Újság 165 x 235, oldalak száma: 36, ár: 448.00 HUF, ISBN/ISSN: 1587-5407, Befejezett sorozat

Készítők

Fordító
Tartalom
A hamis fáraó, Skrotonos bukása után a három manó végre ismét együtt lehetett. A nagy kaland után közösen készültek elhagyni Egyiptomot. Brabax természetesen utánajárt az idõutazás titkának is. De épphogy belekezdett az idõkaputérképpel kapcsolatos fejtegetéseibe, amikor hajójuk rettenetes viharba került.
A fedélzeten volt Szibilla és Kimásh is. Szibilla vissza akart térni hazájába, Görögországba, még akkor is, ha ott egyetlen ismerõssel sem találkozhat. Hiszen ezer év választotta el saját korától, mert a három manóval együtt átment a piramis belsejében található idõalagúton. Kimásh, Szibilla születendõ gyermekének apja, egyiptomi atonpap volt. Elhatározta, hogy otthagyja hazáját és Szibillával tart. Annál is inkább menni akart, mert még a gondolatát sem tudta elviselni annak, hogy Tutenamun trónrakerülésével Egyiptomba visszatérnek a régi istenek.
A fekete obeliszkkel Abrax, Brabax és Califax már találkozott egyszer. Görögországi kalandozásaik során látták. A felületén látható rajzok egyiptomi útjukat ábrázolták, holott még el sem indultak oda. Csak most, Görögországba visszatérve értették meg, miért. A Kimáshsal tartó atonpapok vésték rá a rajzokat, amelyeket ezer évvel késõbb Delphiben fedezett fel a három manó.
Módosítva: ZoTyA, 2014-10-20 15:21:30