Ratius Kiadó , 2004. október

szín: Színes formátum: Puha borítós méret: Újság 165 x 235 oldalak száma: 36 ár: 448.00 HUF ISBN/ISSN: 1587-5407 ; Befejezett sorozat
Mozaik (2001) - A tüzes tutaj
0 / 0
 | 
37

A tüzes tutaj

eredeti cím: Das Feuerfloss, eredeti megjelenés: Mosaik 254, 1997. február, oldalak száma: 31
Fordító

Tartalom
A hamis fáraó, Skrotonos bukása után a három manó végre ismét együtt lehetett. A nagy kaland után közösen készültek elhagyni Egyiptomot. Brabax természetesen utánajárt az időutazás titkának is. De épphogy belekezdett az időkaputérképpel kapcsolatos fejtegetéseibe, amikor hajójuk rettenetes viharba került.
A fedélzeten volt Szibilla és Kimásh is. Szibilla vissza akart térni hazájába, Görögországba, még akkor is, ha ott egyetlen ismerőssel sem találkozhat. Hiszen ezer év választotta el saját korától, mert a három manóval együtt átment a piramis belsejében található időalagúton. Kimásh, Szibilla születendő gyermekének apja, egyiptomi atonpap volt. Elhatározta, hogy otthagyja hazáját és Szibillával tart. Annál is inkább menni akart, mert még a gondolatát sem tudta elviselni annak, hogy Tutenamun trónrakerülésével Egyiptomba visszatérnek a régi istenek.
A fekete obeliszkkel Abrax, Brabax és Califax már találkozott egyszer. Görögországi kalandozásaik során látták. A felületén látható rajzok egyiptomi útjukat ábrázolták, holott még el sem indultak oda. Csak most, Görögországba visszatérve értették meg, miért. A Kimáshsal tartó atonpapok vésték rá a rajzokat, amelyeket ezer évvel később Delphiben fedezett fel a három manó.
Értékeld a történetet
Az értékeléshez lépj be.
0 / 0
Módosítva: ZoTyA, 2017-11-17 19:55:19