N-Press Kft. , 2004. január

szín: Színes formátum: Puha borítós méret: Újság 165 x 235 oldalak száma: 40 ár: 448.00 HUF ISBN/ISSN: 1587-5407 ; Befejezett sorozat

Dr. Tokszin szigete

eredeti cím: Die Insel des Toksin, eredeti megjelenés: Mosaik 245, 1996. május, oldalak száma: 31
Fordító

Műfajok
gyerek; ifjúsági; kaland
Tartalom
Az abrafaxok hetek óta tartó keresés után végre egymásra találtak - de milyen körülmények között! Mindhárman fő ellenségük, Skrotonos börtönében csücsültek, aki arra készült, hogy az Amun-papok segítségével magához ragadja a hatalmat Egyiptomban. Nofretet, férje, Echnaton halála után egyedül uralkodott az egyiptomi birodalom fölött. Egyre nehezebben tudta az Echnaton által elindított reformokat megvédeni a lázadó Amun-hívőktől.
Tokszin sok tekintetben kivételes jelenségnek számított. Minden bizonnyal az ország legokosabb koponyái közé tartozott. Az a tény, hogy megmentette az életét a királyi család egyik tagjának, azzal az egyedülálló lehetőséggel ajándékozta meg, higy önálló tudósként sokrétű érdeklődésének hódolhatott. Bár elsősorban az udvarnak dolgozott, nem talált semmi kivetnivalót abban, hogy jó fizetség ellenében bárkinek a megbízását teljesítse. Tényleg bárkinek.
Módosítva: ZoTyA, 2017-11-17 12:12:25