Ratius Kiadó , 2010. április

szín: Színes formátum: Puha borítós méret: Újság 165 x 235 oldalak száma: 36 ár: 700.00 HUF ISBN/ISSN: 1587-5407 ; Befejezett sorozat
Mozaik (2001) - Kísérteties kiruccanás
0 / 0
 | 
42

Kísérteties kiruccanás

eredeti cím: Unheimlicher Ausflug, eredeti megjelenés: Mosaik 315, 2002. március, oldalak száma: 34
Fordító

Tartalom
Az Abrafaxok nemrégiben Amerikába érkeztek, mégpedig az 1929-es esztendőbe. Itt aztán mindhárman külön utakon jártak, hogy a maguk módján csinálják meg szerencséjüket. Abrax alkoholcsempészek közé keveredett, miután elszegődött Bugsy-hoz, a gengszterfőnökhöz. Califax az országot járta, hogy egyre gyorsabban terjeszkedő gyorsétterem hálózatához olcsó húst szerezzen. Brabax pedig a szövetségi rendőrség megbízásából Floridába utazott.
De vajon tényleg a Bureau of Investigation törvényőrei voltak azok, akik Brabaxot Swampy Hollow földgázlelőhelyéhez rendelték? Barátunk lassan kételkedni kezdett ebben. És vajon tényleg ekkora titkolózásra volt szükség, hogy egy pár, héliummal töltött palackot átvigyenek a mexikói határon? Erre bizonyára lett volna pár sokkal hatékonyabb és ugyanakkor kevésbé konspiratív lehetőség is. Ráadásul azok a különös módszerek, amelyeket a B. I. használt, nem tartotta vissza a potenciális tolvajokat a kétes üzelmektől. Mialatt Brabax Swampy Hollowban tartózkodott, valaki ellopott nyolc palack hidrogént a gázfeldolgozó telepről. Hidrogént! Abból így most aztán több is volt, mint kellett! Bizonyára ez az információ Brabax megbízói számára sem lett volna érdektelen, de azok különös módon nem jelentkeztek többet.
Végül is mindegy! Mert Brabaxot egy másik történet sokkal jobban foglalkoztatta. New Yorkba érkezésük napján egy térképtöredék került a három manó birtokába. A különös vázlaton a Rocky Mountains vidékén egy, a hivatalos térképeken nem jelölt hely volt feltüntetve. Úton Floridába Brabax rájött, hogy az rejtélyes földterület egy szektavezető, bizonyos Sam Pryer tulajdona, aki állítólag még évekkel ezelőtt meghalt Idaho Falls-ban. Voltak azonban arra utaló jelek, hogy Pryer még él és halálát csak megjátszotta. Hogy Brabax biztosra menjen és ne holmi kísérteteket kergessen, megkérte barátját Califaxot aki üzleti okokból éppen az országot járta -, hogy tegyen egy kis kitérőt Idaho Fallsba, és ott tudjon meg valamit Sam Pryer állítólagos haláláról.
Értékeld a történetet
Az értékeléshez lépj be.
0 / 0
Hozzáadva: Darkness, 2010-05-14 20:17:02 Módosítva: ZoTyA, 2017-11-23 13:37:30