Ratius Kiadó , 2010. április

szín: Színes, formátum: Puha borítós,méret: Újság 165 x 235, oldalak száma: 36, ár: 700.00 HUF, ISBN/ISSN: 1587-5407, Befejezett sorozat

Készítők

Fordító
Tartalom
Az Abrafaxok nemrégiben Amerikába érkeztek, mégpedig az 1929-es esztendõbe. Itt aztán mindhárman külön utakon jártak, hogy a maguk módján csinálják meg szerencséjüket. Abrax alkoholcsempészek közé keveredett, miután elszegõdött Bugsy-hoz, a gengszterfõnökhöz. Califax az országot járta, hogy egyre gyorsabban terjeszkedõ gyorsétterem hálózatához olcsó húst szerezzen. Brabax pedig a szövetségi rendõrség megbízásából Floridába utazott.
De vajon tényleg a Bureau of Investigation törvényõrei voltak azok, akik Brabaxot Swampy Hollow földgázlelõhelyéhez rendelték? Barátunk lassan kételkedni kezdett ebben. És vajon tényleg ekkora titkolózásra volt szükség, hogy egy pár, héliummal töltött palackot átvigyenek a mexikói határon? Erre bizonyára lett volna pár sokkal hatékonyabb és ugyanakkor kevésbé konspiratív lehetõség is. Ráadásul azok a különös módszerek, amelyeket a B. I. használt, nem tartotta vissza a potenciális tolvajokat a kétes üzelmektõl. Mialatt Brabax Swampy Hollowban tartózkodott, valaki ellopott nyolc palack hidrogént a gázfeldolgozó teleprõl. Hidrogént! Abból így most aztán több is volt, mint kellett! Bizonyára ez az információ Brabax megbízói számára sem lett volna érdektelen, de azok különös módon nem jelentkeztek többet.
Végül is mindegy! Mert Brabaxot egy másik történet sokkal jobban foglalkoztatta. New Yorkba érkezésük napján egy térképtöredék került a három manó birtokába. A különös vázlaton a Rocky Mountains vidékén egy, a hivatalos térképeken nem jelölt hely volt feltüntetve. Úton Floridába Brabax rájött, hogy az rejtélyes földterület egy szektavezetõ, bizonyos Sam Pryer tulajdona, aki állítólag még évekkel ezelõtt meghalt Idaho Falls-ban. Voltak azonban arra utaló jelek, hogy Pryer még él és halálát csak megjátszotta. Hogy Brabax biztosra menjen és ne holmi kísérteteket kergessen, megkérte barátját Califaxot aki üzleti okokból éppen az országot járta -, hogy tegyen egy kis kitérõt Idaho Fallsba, és ott tudjon meg valamit Sam Pryer állítólagos haláláról.
Hozzáadva: Darkness, 2010-05-14 20:17:02 Módosítva: ZoTyA, 2014-10-20 16:29:26