Ratius Kiadó , 2004. november

szín: Színes, formátum: Puha borítós,méret: Újság 165 x 235, oldalak száma: 40, ár: 448.00 HUF, ISBN/ISSN: 1587-5407, Befejezett sorozat

Készítők

Fordító
Tartalom
Semmi nem utal arra, hogy Európában olyan harcokat vívnak, amelyek a világot mindörökre megváltoztatják. Jöjjetek velem egy rég elmúlt korba! 1578-at írunk. Spanyolország hatalma csúcspontján áll. II. Fülöp király hatalmas területek uralkodója. Azt mondják róla: birodalma fölött soha nem nyugszik le a nap. Fél Európa a Habsburg monarchia része.
Németországban Luther Márton, az ágostonrendi szerzetes néhány szavával megrengette a keresztény egyházat. Reformelképzelése futótûzként terjednek az országban. Németalföld, Orániai Vilmos vezetésével, fellázadt a spanyol uralom ellen. Néhány hónappal ezelõtt pedig az angol hajós, Francis Drake megkezdte híres, világ körüli kalózhadjáratát. Messze keleten Rettegett Iván cár próbálja egyesíteni Oroszországot. De a Pireneusok szélén, a Földközi tenger közelében mindebbõl keveset lehet észrevenni.
A Pireneusok lábainál magasodott Roncalprado vára. Itt élt Don Alfonzó indián feleségével. A Don annak idején hosszú éveket töltött Dél-Amerikában, ahonnan kincsekkel megrakodva tért haza. Az aranytól azonban meg kellett válnia, hogy nejének nemesi címet vásárolhasson. Csak így volt lehetséges ugyanis, hogy rangjához méltó házasságban éljen. Arany nélkül persze csak nehezen élhetett meg. A kastélyhoz tartozó birtokokat már õsei eladogatták. Ezért aztán Don Alfonzó a kastélyban afféle fogadót nyitott.
Természetesen itt van Abrax, Brabax és Califax is! No igen, a három manó egy titokzatos barlangon keresztül a fáraók korából a késõi tizenhatodik századba csöppent. Nyomban felkeresték régi barátjukat, Don Alfonzót, akivel - valamikor réges-régen - sok közös kalandban vettek részt. Most - mint ahogy az tõlük megszokhattuk - megpróbálták magukat hasznossá tenni. Épp egy kis kocsival gurultak a faluba, hogy bort hozzanak a kastélyba, amikor meghallották egy dühöngõ bika dobogását és fújtatását...
Módosítva: ZoTyA, 2014-10-20 15:21:58