Ratius Kiadó , 2004. november

szín: Színes formátum: Puha borítós méret: Újság 165 x 235 oldalak száma: 40 ár: 448.00 HUF ISBN/ISSN: 1587-5407 ; Befejezett sorozat
Mozaik (2001) - Közjáték a fogadóban
0 / 0
 | 
67

Közjáték a fogadóban

eredeti cím: Zwischenfall in der Bodega, eredeti megjelenés: Mosaik 255, 1997. március, oldalak száma: 31
Fordító

Tartalom
Semmi nem utal arra, hogy Európában olyan harcokat vívnak, amelyek a világot mindörökre megváltoztatják. Jöjjetek velem egy rég elmúlt korba! 1578-at írunk. Spanyolország hatalma csúcspontján áll. II. Fülöp király hatalmas területek uralkodója. Azt mondják róla: birodalma fölött soha nem nyugszik le a nap. Fél Európa a Habsburg monarchia része.
Németországban Luther Márton, az ágostonrendi szerzetes néhány szavával megrengette a keresztény egyházat. Reformelképzelése futótűzként terjednek az országban. Németalföld, Orániai Vilmos vezetésével, fellázadt a spanyol uralom ellen. Néhány hónappal ezelőtt pedig az angol hajós, Francis Drake megkezdte híres, világ körüli kalózhadjáratát. Messze keleten Rettegett Iván cár próbálja egyesíteni Oroszországot. De a Pireneusok szélén, a Földközi tenger közelében mindebből keveset lehet észrevenni.
A Pireneusok lábainál magasodott Roncalprado vára. Itt élt Don Alfonzó indián feleségével. A Don annak idején hosszú éveket töltött Dél-Amerikában, ahonnan kincsekkel megrakodva tért haza. Az aranytól azonban meg kellett válnia, hogy nejének nemesi címet vásárolhasson. Csak így volt lehetséges ugyanis, hogy rangjához méltó házasságban éljen. Arany nélkül persze csak nehezen élhetett meg. A kastélyhoz tartozó birtokokat már ősei eladogatták. Ezért aztán Don Alfonzó a kastélyban afféle fogadót nyitott.
Természetesen itt van Abrax, Brabax és Califax is! No igen, a három manó egy titokzatos barlangon keresztül a fáraók korából a késői tizenhatodik századba csöppent. Nyomban felkeresték régi barátjukat, Don Alfonzót, akivel - valamikor réges-régen - sok közös kalandban vettek részt. Most - mint ahogy az tőlük megszokhattuk - megpróbálták magukat hasznossá tenni. Épp egy kis kocsival gurultak a faluba, hogy bort hozzanak a kastélyba, amikor meghallották egy dühöngő bika dobogását és fújtatását...
Értékeld a történetet
Az értékeléshez lépj be.
0 / 0
Módosítva: ZoTyA, 2017-11-17 21:11:46