Ratius Kiadó , 2008. június

szín: Színes, formátum: Puha borítós,méret: Újság 165 x 235, oldalak száma: 36, ár: 490.00 HUF, ISBN/ISSN: 1587-5400, Befejezett sorozat

Készítők

Fordító
Tartalom
A három manó Konrad Jakob Loftus professzort kíséri Keletre. A professzor a londoni British Múzeum archeológusa, aki a - mezopotámiai sivatagban rejtõzködõ - kollégáját keresi. Barátját egy titokzatos lelet sodorta életveszélybe. Loftus tehát útra kelt, hogy megmentse, ám Ömer Yeralti, az oszmán titkosszolgálat feje és ütõdött szolgája, Vefasiz mindvégig barátaink sarkában volt, hogy megakadályozza a professzort célja elérésében.
Azonban a három manónak még a legveszélyesebb helyzetekben is sikerült megmenteniük a professzort.

Habár az Oszmán Birodalom egész rendõrsége és katonasága õket üldözi, barátainknak sikerült a szökés Konstantinápolyból egészen Anatóliáig. Még Yeralti sem tudta õket feltartóztatni. Bosszúból a szultán most õt is keresteti. Yeraltinak taktikát kellett hát váltania. Már nem akarja Loftust félretenni az útból, inkább segít neki eljutni a titokzatos kincshez, hogy aztán megkaparinthassa azt.

A három manónak és a professzornak egy kis furfanggal sikerült észrevétlenül Aleppóba jutnia. Onnan teveháton indultak tovább, hogy átszeljék a sivatagot. Immáron három napja tevegelnek, erejük fogytán és a vízkészletük is nemsokára kiapad.
Hozzáadva: zhalasz, 2008-07-11 08:11:56 Módosítva: ZoTyA, 2014-10-20 16:12:11