Ratius Kiadó , 2005. július

szín: Színes, formátum: Puha borítós, oldalak száma: 36, ár: 448.00 HUF, ISBN/ISSN: 1587-5407, Befejezett sorozat

Készítők

Fordító
Tartalom
A Karib-tenger dél-amerikai partja közelében kis tutaj himbálózott a háborgó vízen. Fedélzetén Csetepaté márki ücsörgött maroknyi kalóz társaságában. A tutajt egyébként azoktól a hajótöröttektõl orozták el a tengeri rablók, akik között ott voltak barátaink is: Abrax, Brabax és Califax. Azt remélték, a tutajjal sikerül majd továbbhajózniuk, de Csetepaté keresztülhúzta számításaikat.

A kormányos tengerészeti tudományának hála, a törékeny jármû már majdnem célba ért, amikor riadt kiáltás verte fel a szendergõ martalócokat. Egy spanyol gálya - minden kalóz legádázabb ellensége - tûnt föl a horizonton. Ám a hajó, ügyet sem vetve a vízen hánykolódó tutajra, folytatta útját a legközelebbi kikötõ felé.A gálya fedélzetén büntetõexpedíció utazott, amely pár nappal korábban egy kalózfészket tett ártalmatlanná.

A három manó ennek a ténynek azonban nemigen örült: a spanyolok ugyanis azt hitték, õk a kalózok és letartóztatták a hajótöröttek kis csapatát. A sors iróniája folytán így néhány órával korábban érik most el a szárazföldet, mint a valódi kalózok a lopott tutajjal. De ez barátainkat nem vigasztalja, hiszen a kalózkodást errefelé halállal büntetik.
Hozzáadva: ZoTyA, 2005-07-02 08:08:18 Módosítva: ZoTyA, 2014-10-20 15:30:15