Mozaik (2001) - Találkozás a keresztes lovagokkal #80

Ratius Kiadó , 2008. május

szín: Színes, formátum: Puha borítós,méret: Újság 165 x 235, oldalak száma: 36, ár: 490.00 HUF, ISBN/ISSN: 1587-5400, Befejezett sorozat

Készítők

Fordító
Tartalom
A három manó Konrad Jakob Loftus professzort kíséri keletre. A professzor a londoni British Múzeum archeológusa, s most kollégája segítségére siet, aki valahol Mezopotámia sivatagjában bujkál.
A Loftus barátját egy titokzatos lelet sodorta életveszélybe. A professzor - amint értesült a veszélyrõl - azonnal útra kelt, hogy megmentse kollégáját. Idõ közben az Abrafaxok is csatlakoztak a kalandos barát- és leletmentéshez, és bizony sok veszélyes helyzetben mentették meg a professzort.
Sajnos Ömer Yeralti, az oszmán titkosszolgálat feje és üt?dött szolgája, Vefasiz mindvégig a sarkukban volt, hogy feltartóztassák barátainkat.
Habár mára az oszmán Birodalom egész rendõrsége és katonasága õket üldözi, barátainknak sikerült a szökés Konstantinápolyból egészen Anatóliáig. S, mivel Yeralti sem tudta õket elcsípni, a szultán most õt is keresteti. A gonosz titkosügynöknek taktikát kellett hát váltania. Már nem akarja Loftust félretenni az útból, inkább segít neki eljutni a titokzatos kincshez, hogy aztán megkaparinthassa. Hasonló rosszban sántikál Matter Harry a német Birodalom legjobb titkosügynöke, meg még néhány kém és gonosztevõ.
Miután az Abrafaxok és Loftus professzor megszökött az adanai börtönbõl, hajóval átkeltek az oszmán Birodalom arabok lakta oldalára.
Hozzáadva: zhalasz, 2008-05-28 23:50:49 Módosítva: ZoTyA, 2014-10-20 16:11:50