Ratius Kiadó , 2005. február

szín: Színes, formátum: Puha borítós, oldalak száma: 36, ár: 448.00 HUF, ISBN/ISSN: 1587-5407, Befejezett sorozat

Készítők

Fordító
Tartalom
1561 óta Madrid Spanyolország fõvárosa, sõt az egész birodalom központja. Spanyolország hatalma és gazdagsága a világ minden tájáról ide csalogatta a kalandorokat és szerencselovagokat. A király persze csak néhány ünnepnapon fordult meg a városban. Hatalmas birodalmát a közelben fekvõ kolostorerõdbõl, az Escoriálból kormányozta.

Hogy az államot irányítani tudja, Fülöp az egész birodalmára kiterjedõ közigazgatási rendszert épített ki. Lovas futárok vitték szélsebesen a híreket és sürgönyöket az ország minden sarkába. Maga a király naponta több órán át foglalkozott a különbözõ dokumentumok átnézésével, levelek megválaszolásával és jelentések aláírásával.

Ezzel szemben Madridban semmittevés uralkodott. Aki valamit is adott magára, megélhetéséhez a betevõt nem kétkezi munkával kereste. Akinek nem voltak javaiból bevételei vagy nem kapott pénzt a királytól, az csalásból és bûnözésbõl élt. Új kalandok reményében ide érkezett a három manó Abrax, Brabax és Califax. Kiséretükben utazott Stexelseft Widó, aki kereskedõcsaládja megbízásából egy záloglevelet akart a királynál beváltani. Ha a három manó kicsit alaposabban is körülnéz, régi ismerõst pillantott volna meg.
Hozzáadva: ZoTyA, 2005-03-05 19:36:13 Módosítva: ZoTyA, 2014-10-20 15:23:49