Futaki Attila (Futaki Attila)

Született: 1984. november 27. Békéscsaba, Magyarország - 34 éves

Általános adatok

Nemzetiség
magyar
Készítő URL
-
Élettörténet
Az elsõ magyar képregényalkotó, akinek önálló albuma jelent meg Franciaországban.

Futaki Attila fiatal kora óta tudatosan készült a képregényrajzolói pályára. Elsõ, erotikus munkái a Com-X magazinban jelentek meg. Felvételt nyert a firenzei nemzetközi képregényiskolába (Scuola Internazionale di Comics), de közben Magyarországon is próbálkozott mûvei kiadásával, illetve kereste a kapcsolatokat más szerzõkkel. 2004-ben „Traffic Comics” címen az õ szerkesztésében indult volna a Fontos! kulturális havilap képregényes melléklete, ám ez a kiadás meghiúsult. Belépett a Magyar Képregény Akadémia alkotócsoportba, ám idõvel elváltak útjaik. 2005-ben „Urbs” címû képregényének az oldalaiból önálló kiállítása nyílt a kArton Galériában. Ugyanebben az évben egy József Attila-kötet illusztrálására is felkérik (Töredékek, Arcus kiadó)

2006-ban a Roham magazin mûvészeti vezetõjeként dolgozott, és szó volt róla, hogy készülõ albuma is ennél a kiadónál jelenik meg magyarul, ám végül a Magvetõnél kötött ki. A Spirál, amelynek a forgatókönyvét barátja, Nikolényi Gergely írta, 2008 áprilisában jelent meg magyarul, majd pár hónappal késõbb franciául az Editions Carabas gondozásában.

2009-ben szerzõdést kötött a Walt Disney Entertainment-tel Percy Jackson Villámtolvaj címû regényének a képregényes adaptációjára. A kötet 2010 októberében jelenik meg Amerikában.

forrás: wikipédia

Futaki Attila képregényei

Hozzáadva: 2007-06-18 16:11:10 Módosítva: 2014-11-27 07:18:57