Maja, a méhecske

Befejezett sorozat, 1991 - 1992

Adatok

Kiadó(k)
SEMIC Interprint (1991 - 1992)
Megjelent
13 szám
Ismertető
A Maja, a méhecske nagyjából 200 oldalas német könyv, melyet Waldemar Bonsels hozott létre 1912-ben. A sorozat Maja, a méhecske, és barátai, Flip, a szöcske, Kasszandra, a tanítónéni és sok más egyéb rovar történeteit meséli el. A könyv végigköveti Maja életét fiatalkorától egészen felnõtté válásáig.

A történet legnépszerûbb adaptációja a sorozat anime változata Maja, a méhecske kalandjai címmel (Mitsubachi Māya no Bōken). Elsõ vetítése 1975-ben volt a japán televízióban, 42 ország nyelvére fordították le
Bastei Verlag német kiadó ez alapján készitette el „Die Biene Maja” címmel.
1976-1981 között 163 db képregényt adtak ki. A SEMIC Interprint gondozásában Magyarországon összesen 13 db jelent meg.

Maja egy belsõ lázongás idején születik meg a régi várkert melletti óriási fenyõfa tövében álló méhkaptárban, amikor a kaptár két részre oszlik. Maját tanító nénije, Kasszandra neveli fel. Kasszandra figyelmeztetései ellenére kíváncsiságtól hajtva fedezi fel a világot és megbocsáthatatlan bûnt követ el: elhagyja a kaptárát. Az így számûzetésbe került Maja barátságokat köt más rovarokkal és velük együtt száll szembe a veszélyekkel. Vilivel és Flippel nagy világ körüli utat tesz be és mire haza ér megvédi otthonát a lódarazsak támadásától is. A nemzetség megbocsát neki. Maja ezután a kaptár hõse, tanítónõ lesz, mint Kasszandra és így megoszthatja tapasztalatait és bölcsességét a jövõ generációival.

Fõszereplõk

- Maja, a méhecske
- Vili, fiú méh, Maja legjobb barátja
- Flip, a szöcske, Maja és Vili barátja
- Nagy Sándor/Alexander, az egér
- Kurt, a galacsinhajtó bogár
- Puck, a légy
- Kasszandra, a méhek tanítón?je
- Tekla, a keresztes pók
- Max, a giliszta
- Jeromos, a százlábú
- Hannibál, a kaszáspók
- Lajos, a lótücsök
- Harald, a veréb
- Flap, a szöcske, Flip öccse
- Kleid, a csótány

forrás: wikipédia

Maja, a méhecske képregényei

Módosítva: 2014-10-15 16:51:33