Libri kiadó , 2014. október

  szín: Színes, formátum: Paperback,méret: Egyedi 190 x 245, oldalak száma: 240, ár: 3990.00 HUF, ISBN/ISSN: 978-963-3104-80-4, Egyszeri kiadvány, Utolsó rész

  Készítők

  Író
  Rajzoló
  Kihúzó
  Színek
  Fordító
  Tartalom
  Emelem poharam a legnagyobb holland mûvészre... Na jó, a második legnagyobbra. Elõször volt Rembrandt, aztán jött Typex.

  Nick Cave

  A holland képregényrajzoló, Typex majdnem három éven át Rembrandttal élt: vele foglalkozott éjjel-nappal, esõben és szélben. Intenzív együttélésük eredménye ez a lenyûgözõ vizuális csemege, amelyben a szerzõ megrajzolja saját Rembrandtját: a szeszélyes, hiú, arrogáns, nyers, sértõdékeny, mindemellett elragadó és olykor szinte szeretnivaló festõt. Akit épp önnön zsenialitása tesz tönkre: nem tud mit tenni, hatalmas mûvésznek született.

  A Rembrandt címû képregény nem kulturálisan korrekt hagiografikus irat, szentéletrajz nagyon is életszagú és direkt, rendkívül tartalmas képeskönyv azoknak, akik testközelbõl akarják megismerni a XVII. század egyik legnagyobb festõjét. A rajzoló mesteri módon alakítja történetét: nagyszabású és részletesen megrajzolt tömegjelenetek néha szinte absztrakt, aprólékos részletekkel váltakoznak; komor barnával telerajzolt oldalak után szinte ránk zúdul a színek kavalkádja. És ízelítõül lapozzanak csak a Rattus ratus címû fejezethez amely az amszterdami pestisjárványt idézi fel , meglátják, Typexnél szebb patkányokat senki sem rajzol.
  Hozzáadva: petren75, 2014-10-31 09:17:58 Módosítva: ZoTyA, 2014-11-11 10:21:16