Meg Cabot (Meggin Patricia Cabot)

Született: 1967. február 1. Bloomington, Amerikai Egyesült Államok - 55 éves

Általános adatok

Munkák
Nemzetiség
amerikai
Készítő URL
Élettörténet
Meg Cabot Indiana államban született, Bloomingtonban. Az Indiana University-n szerzett szépmûvészeti diplomája megszerzése után New Yorkba költözött, ahol elõször könyvillusztrátorként dolgozott. A könyvekkel való foglalkozás hamar fölkeltette benne az írás vágyát. Elõször történelmi tárgyú romantikus regényeket írt Patricia Cabot néven, majd a fiatal közönség felé fordult, és egyre másra aratja sikereit máig is, tizenéveseknek szóló sorozataival. A neveletlen hercegnõ naplója mellett két másik sorozata is az amerikai és angol bestseller listák elõkelõ helyén szerepel: az elõször Jenny Carroll, majd egy év óta szintén Meg Cabot néven publikált Hívószáma 1-800 és A Mediátor sorozat. (A Ciceró kiadó jelenleg A neveletlen hercegnõ sorozatból négy kötetet, A Hívószáma 1-800 sorozatból három kötetet, A Mediátor sorozatból egy kötetet jelentetett meg. A soron következõ kötetek hamarosan a könyvesboltokban lesznek.)

A Disney filmvállalat megvette, és 2001 augusztusában bemutatta A neveletlen hercegnõbõl készült filmet, melyet nálunk 2002 nyarán vetítettek a mozik, és azóta többször is szerepelt az HBO mûsorán. A neveletlen hercegnõ második része 2004 júliusától látható a mozikban Amerikában. A Disney ugyancsak megvásárolta az Egy igazi amerikai lány filmjogát, melynek második kötetén már dolgozik az írónõ. A Hívószáma 1-800-ból televíziós sorozat készült, melyet jelenleg sugároz az egyik amerikai televíziós csatorna, és A Mediátorból készült sorozat is hamarosan képernyõre kerül.

Meg Cabot mûvei 32 nyelven jelennek meg, több milliós példányszámban. Népszerûségének másik bizonyítéka, hogy az USA-ban számtalan Meg Cabot klub létezik, és minden egyes új könyvének megjelenése valóságos szenzáció.

Meg Cabot képregényei

Hozzáadva: 2008-06-15 17:32:10 Módosítva: 2016-02-01 11:17:36