Ai, a videolány

Befejezett sorozat, 2000

Adatok

Kiadó(k)
Megjelent
4 szám
Ismertető
Moteuchi Youta egy ártatlan, naiv lélek, akinek a legjobb barátja Niimai Takashi. Takashi egyébként az iskolai kórus egyik tagja. Már a legelején megismerkedhetünk egy szerelmi háromszöggel, ugyanis Youta szerelmes Hayakawa Moemi-be, aki egy gyönyörû, kedves lány, viszont Moemi pedig Takashiba szerelmes titkon. Ebben a különleges világban Youta betér egy videotékába, ahol rábukkan egy különleges videokazettára. Nagy becsben kellene tartania, hiszen ez a kazetta minden vágyát teljesíteni tudja. De csak egy hónapig. Ugyanis a kazettát lejátszva megjelenik Ai, a videolány, akinek az a feladata, hogy megvigasztalja a fiút. Ám történik egy kis baj, és a kazetta meghibásodik. Az eddig kedves lány megváltozik és szeszélyes nõszemély lesz belõle, aki így szeretni is megtanul. Kalandjaik innen veszik kezdetét nem kevés ideig, hiszen a 15 kötet nagyon húzza-halasztja a végkifejletet. A néhol vidám, néhol szomorú történet sokak kedvencévé vált.

Ai, a videolány egy manga sorozat, melyet Katsura Masakazu írt és illusztrált. 1989-ben indult útjára 15 kötet jelent meg belõle. A történetet Shueisha Weekly Shonen Jump adta ki elõször.

A magyar kiadást a SEMIC végezte még 2000-ben, négy (kötetet) élt meg, ami nem is egy manga kötet, hanem egy illetve két fejezet egy füzetben. Az elején rajzolt visszatekintés van, hogy tudjuk, mi volt az elõzõ füzetben. Érdekessége, hogy itt balról jobbra olvashatjuk, mint egy normális könyvet.

További érdekesség: Bár az ötödik szám már nem jelent meg, a Sailor Moon füzetek hetedik számának hátsó borítóján mégis láthatunk egy címlapképet, mely az Ai ötödik számát reklámozza.

Forrás: otaku.blog.hu, animeaddicts.hu

Ai, a videolány képregényei

Módosítva: 2015-03-02 11:29:08