Asterix Kalandjai (Egmont 1989)

Befejezett sorozat, 1989 - 1995

Adatok

Kiadó(k)
Egmont (1989 - 1995)
Megjelent
9 szám
Ismertető
A történet i. e. 50 körül játszódik. Julius Caesar i. e. 51-re hódította meg egész Galliát), hősei egy bretagne-i gall falu lakosai. Itt él Asterix is. A falu a Római Birodalom területén fekszik, de Caesar soha nem tudta meghódítani: nem utolsó sorban egy varázsital miatt.

Asterix és legjobb barátja, Obelix különféle küldetésekre indulnak az ókori világban: eljutnak Indiába, Egyiptomba, Görögországba, Korzikára, sőt még Amerikába is. A küldetések során számtalan veszélyes, de még több vicces kaland esik meg velük, hogy aztán végül együtt ünnepeljék a gall falu többi lakóival egy lakomán a küldetés sikerét.

A gallok a történetben olyanok, mint a franciák: bátrak, szeretik a szabadságot, néha meggondolatlanok és veszekedősek, de nagyon szeretik a barátaikat; ami csak él és mozog, azt a mai szem és fül számára nem túl illedelmesen megeszik.

A képregény történetek sorrendje nem követi az eredeti francia kiadásokét.
Az Asterix Britanniábant kétszer is kiadták

Magyar nyelven először 1975-ben Újvidéken (Novi Sad), Jugoszláviában a Forum Könyvkiadó gondozásában jelent meg a sorozat első darabja, amit 1988-ig további 24 füzet

A magyarországi megjelenésre több, mint tíz évet kellett várni, míg 1979. októberében feltűnt Asterix az IPM Alfa folyóiratban, ahol havi folytatásokban összesen 15 Asterix történetet közöltek az újság 1990-es megszűnéséig.

forrás: wikipédia

Asterix Kalandjai (Egmont 1989) képregényei

Módosítva: 2018-10-29 06:54:39