Berci

Befejezett sorozat, 1987 - 1988

Adatok

Kiadó(k)
Zrínyi Nyomda (1987 - 1988)
Megjelent
10 szám
Ismertető
Svéd képregényfigura Rune Andréasson tollából. Svéd neve Bamse. Kalandjait Magyarországon 1988-ban olvashatták, összesen 12 szám jelent meg. A képregény akkor jelent meg, mikor a Góliát és a Bobo már két éve futottak. A hasonló szellemiségû, fõként kisiskiskolás korú gyermekeknek szóló képregény példányszámban elmaradt, ezért meg is szûnt. Berci kedves mackófigura, akinek kedvenc eledele a muszkliméz, amibõl ha eszik, hirtelen erõre tesz szert. Ezért mindig van nála egy kis tubus nagyanyó által fõzött muszkliméz, hogyha õ vagy barátai bajba kerülnének, tudjon segíteni. Rengeteg barátja van: Ugrifüles, Eszenagy, Bundi, Cincogó, Micu, Fanti. Fantinak, az öntudatos és néha kissé goromba elefántnak külön kalandjai vannak. Fanti azt hiszi magáról, hogy kiválóan tud trombitálni, de az igazságot senki nem meri neki megmondani, mert megsértõdik.

Berci kalandjai egytõl egyig tanulságosak és közel állnak a klasszikus mesékhez. Berci egyik kalandjában például ugyanúgy kerülik ki a tuskóembereket, mint ahogyan Odüsszeusz tette Polüphémosszal: amikor elébük áll a behemót, Eszenagy Senki néven mutatkozik be, Berci eszik egy üveg muszklimézet, odacsap a tuskóembernek, aki segítségért kezd kiabálni, s mikor elmondja, hogy Senki (sem) bántotta, a bátyja megdorgálja.

Aranyos, mindenkor szerethetõ figurák ezek. Bundi, Cincogi és Micu kutya-egér-macska triója jellegzetesen naiv ahhoz, hogy egymás legjobb barátai legyenek.

forrás: wikipédia

Berci képregényei

Módosítva: 2014-10-15 17:04:11