Bizenghast

Befejezett sorozat, 2007 - 2009

Adatok

Kiadó(k)
Mangattack (2007 - 2009)
Megjelent
5 szám
Ismertető
A Bizenghast egy amerimangasorozat, melynek írója és rajzolója M. Alice LeGrow. A sorozat 2005 és 2012 között a Tokyopop kiadásában jelent meg Észak-Amerikában.

A Bizenghast cselekményének fõszereplõje Dinah és egyetlen barátja Vincent, akik a sorozat címét is adó Bizenghast nevû városkában élnek. Dinah fiatal korában veszítette el szüleit egy autóbalesetben, és azóta nagynénjével él. A lány pszichológiai kezelés alatt áll a baleset utóhatásai miatt, és mert állítása szerint kísértetek zaklatják. Ezt senki sem hisz el neki, ám egy nap Dinah elmegy Vincenttel sétálni, és az erdõben rátalálnak a város, úgymond "2-es számú temetõjére" vagyis ahogy az ott lévõ szellemek nevezik, az elsüllyedt mauzóleumra. Ott Dinah véletlen szerzõdést köt a mauzóleummal, amelyben az áll, hogy a mauzóleum birtokba veszi a testét és a lelkét amíg a mauzóleum kriptáit el nem hagyták a fogoly szellemek, vagy amíg a szerzõdést kötött ember hirtelen halála be nem következik.

Dinah elõször nem fogadja el a történteket, de ott egy Bali-lali nevû szellem felvilágosítja, hogy ahhoz hogy a szerzõdést megtörje a szobrokon lévõ rejtvényeken keresztül lejutnak egy-egy kriptába, ahol egy-egy szellem alszik. Nem szabad bántani õket, viszont fel kell ébreszteni õket, mert valamiért nem tudtak tovább lépni. "Az élet tele van fájdalommal, és ez olykor a halál után is velünk van. Egy szellem mást sem álmodik, csak hideg, könyörtelen realitást." Minden éjszaka el kell jönniük és kiengedni õket mind a negyven kriptából, de minden éjszaka csak úgy léphetnek be, ha aranyat adnak a mauzóleum öreg szobrának, ám ha kifogynak az aranyból, a dolog rosszul is elsülhet. Minden tíz kripta után kapnak egy segítõt: Edanielt, a bátyját, Edreart és a két lánytestvérüket. Igen ám, csakhogy a feladványok egyre nehezebbek lesznek...

forrás: wikipédia

Bizenghast képregényei

Hozzáadva: 2014-09-26 08:06:45 Módosítva: 2014-10-15 16:39:16