Largo Winch

Befejezett sorozat, 2007 - 2010

Vásárlás

Adatok

Kiadó(k)
Képes Kiadó (2007 - 2010)
Megjelent
4 szám
Ismertető
A Largo Winch egy belga képregénysorozat. Az első rész 1990-ben jelent meg, és az egyik legsikeresebb francia nyelvű képregénynek számít ma is. Készült belőle televíziós sorozat, videojáték és játékfilm is. Szerzői Jean Van Hamme író és Philippe Francq rajzoló. A Largo Winch egyenként 46 oldalas, színes albumokban jelenik meg, általában két album ad ki egy teljes történetet.

A sorozat főszereplője a 26 éves Largo Winch, született Largo Winczlav, aki arról értesül, hogy nevelőapja, Nerio Winch, a "W Konszern" néven ismert üzleti birodalom tulajdonosa gyilkosság áldozata lett. Largo egyik napról a másikra a világ egyik leggazdagabb emberévé válik, de már az örökség átvétele előtt számos akadályt kell leküzdenie.

A Largo Winch az üzleti élet kegyetlen világába kalauzolja el az olvasót, amelyben minden a pénz, a hatalom és a haszon körül forog. A "farmernadrágos milliárdosnak" számos súlyos döntést kell meghoznia, miközben minden áron meg akarja őrizni tisztességét.

Largót számos mellékszereplő veszi körül, köztük nevelőapja volt munkatársai, John D. Sullivan, Dwight E. Cochrane és sokan mások. Egy török börtönben ismerkedik meg svájci barátjával, Simon Ovronnazzal, aki osztozik veszélyes és kellemes kalandjaiban egyaránt.

forrás: wikipédia

Largo Winch képregényei

Módosítva: 2017-01-11 22:25:33