Vampirella

Egyszeri kiadvány, 2010

Adatok

Kiadó(k)
Kingpin (2010)
Megjelent
1 szám
Ismertető
Amerikában 1969 szeptemberében jelent meg elõször a Warren Publishing gondozásában a Vampirella #1 képregény egyik szereplõjeként, nyolc számon keresztül mellékszereplõként, majd 1970 novemberétõl mint fõszereplõ. A Warren kiadó 1983-ig, a 112. számig adta ki a képregényt. A kiadó csõdje után nem sokkal a Harris Publications vette meg a kiadási jogokat 1983 augusztusában. A Harris több sorozat és minisorozat formájában jelentette meg a karaktert 1991 és 2007 között. Kiadták a 113. számot is 1988-ban, mely egyetlen szám erejéig az eredeti sorozat folytatása volt.

2007 januárjában a Fangoria Weekend of Horrors rendezvényen Scott Licina, a Fangoria Comics fõszerkesztõje bejelentette, hogy cége megszerezte a kiadási jogokat a Harris-tõl. Azonban 2007. április 30-án a Harris szerkesztõje, Bon Alimagno megcáfolta ezt. A kiadó Harris akkor Vampirella Quarterly címen jelentette meg a képregényt, melybõl kilenc szám jelent meg negyedéves kiadásban. Végül 2010. március 17-én a Dynamite Entertainment jelentette be, hogy megszerezte a jogokat a Harris Comics-tól.

Magyarországon 1990-ben a Vampi magazinban jelent meg a szereplõ elõször néhány oldalon, önálló kiadvány formájában az elsõ részt 2010 decemberében jelentette meg a Kingpin kiadó a Vampirella: Vérszomj címû képregénykönyvében.

Vampirella egy "jó" vámpír, mert harapásától az emberek nem változnak vámpírrá. A szereplõ a történetek során arra törekszik, hogy a rossz vámpíroktól megszabadítsa a világot. Az eredeti ötlet szerint Vampirella nem a Földrõl, hanem egy Drakulon nevû bolygóról származik, ahol vérfolyók táplálták a Vampiri fajt, mely a folyók kiszáradása miatt a kihalás szélére jutott. Vampirella egy eltéved ûrhajó egyedüli túlélõként jutott el a Földre.

Ezt a történetet a kiadványok során megváltoztatták, a jelenlegi megjelenésekben Vampirella Lilithnek, Ádám állítólagos elsõ feleségének és egy démonnak a lánya.

forrás: wikipédia

Vampirella képregényei

Módosítva: 2014-10-19 12:35:26