Halter András (Halter András)

Általános adatok

Nemzetiség
-
Készítő URL
-
Élettörténet
"Mint minden kisgyerek én is korán rajzolni kezdtem, csak a többiekhez képest én úgy is maradtam. Úgyhogy most nagy gyerekként, 37 évesen még mindig rajzolok. Igyekszem állandóan fejlõdni és szeretek kísérletezgetni, eltérni a szokásostól.
Gyerekkoromban engem is inspiráltak az Alfa magazinban megjelenõ Asterix és Obelix kalandjai. Állandó vevõje voltam a Kockás újságnak, illetve, a csak franciául megjelenõ Pif Magazin színes magazinjainak. Ezek az alkotások nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy képregény olvasóból képregény rajzolgatóvá is váljak.
Sajnos a gyerekkori rajzaim már elvesztek, de a humor és a valóságtól elvonatkoztatott karikaturisztikus, kissé groteszk grafikák azóta is részei az életemnek. Aztán valahogy áttértem az „egyképes képregényre”, a karikatúrára, amit máig szívesen rajzolok, fõleg szöveg nélkül. Így lettem tagja 2007-ben a MÚOSZ Karikaturista Szakosztályának is, ahol jelenleg titkári tisztséget töltök be.
2004-ben vettek fel a Magyar Képzõmûvészeti Egyetem restaurátor, majd késõbb az egyetem mûvésztanár szakára is. Idõszakosan restaurátori munkákat is vállalok, hiszen azért is jelentkeztem a képzõre, mivel imádok régi festményekkel foglalkozni és kikutatni azok titkait, a régi mesterek festési technikáit vagy az adott korszakban használt anyagait vizsgálva. Jelenleg többnyire karikatúrákat és sztripeket, illetve illusztrációkat készítek.
Most már két éve, hogy egy országos hetilap hétvégi magazinjában jelenik meg „Kultember” címû képregény sorozatom. Terveim között szerepel egy pár olyan félbehagyott képregény kidolgozása és folytatása is, ami komolyabb publikációt még nem kapott ez idáig."

forrás: 5panels

Halter András képregényei

Hozzáadva: 2013-12-10 19:02:23 Módosítva: 2014-09-22 07:53:47