Koska Zoltán (Koska Zoltán)

Született: 1991 Cegléd - 33 éves

Általános adatok

Nemzetiség
-
Készítő URL
-
Élettörténet
"1991-ben születtem Cegléden, de Albertirsán nõttem fel, jelenleg is ott élek. Mindig sokat rajzoltam, elsõként a rajzfilmek világa volt az, ami hatott rám, és felnõttként én is rajzfilmekkel szerettem volna foglalkozni.

Hatodikos koromban kezdtem el járni Miklosovits László grafikusmûvészhez, akitõl megtanultam hogyan kell látvány alapján rajzolni, ahelyett, hogy a rajzfilmek látványvilágát másolnám le (persze ezt még azóta is tanulom).

2006-ban vettek fel a Képzõ és Iparmûvészeti Szakközépiskola (Kisképzõ) szobrász szakára. Az érettségin túl vagyok, jelenleg ötödévesként szakképzésen vagyok.

2004-ben fedeztem fel magamnak úgy igazából a képregényt, és úgy éreztem, hogy azt a rengeteg tervet meg ötletet egyedül rajzfilmben nem tudnám megvalósítani, de képregényben sokkal több lehetõségem lenne rá, azóta gyakorlom ezt a mûfajt, és újabb ötleteim születtek, de ezúttal képregényes elgondolással.

2007-ben, a decemberi Hungarocomixon (ami éppenséggel pont a szülinapomra esett) Szabó Zoltán Ádám biztatására határoztam el, hogy szerzõi kiadású képregényt indítok el. Ebbõl született meg a Firka Comics elsõ száma, amit azóta már több is követett."

forrás: 5panels

Koska Zoltán képregényei

Hozzáadva: 2008-04-05 16:19:11 Módosítva: 2014-09-22 09:04:29