Molnár Gábor

Született: 1981 Budapest, Magyarország - 43 éves

Molnár Gábor
Nemzetközi Képregény Fesztivál 2016. május 8.

Általános adatok

Nemzetiség
magyar
Készítő URL
-
Élettörténet
A nevem Molnár Gábor. 1981-ben születtem Budapesten és azóta is itt élek. Kereskedelmi menedzser, fotográfus és vadgazda mérnök vagyok papíron. Bár korábban megkaptam első képregényeimet, mint hogy el tudtam volna olvasni őket, nem mondhatnám, hogy ennek hatására fejlődött ki bennem a vágy, hogy én is alkotni kezdjek.
A legelső, általános iskolában rajzolt, élet-halál harcot vívó dinoszauruszokról szóló pároldalast leszámítva elég későn, érettségiző koromban álltam be a hazai amatőr képregény alkotók sorába. Sokakhoz hasonlóan engem is magával ragadott a videojátékok és a lassanként beszivárgó japán rajzfilmek világa. Úgy éreztem, mindenképpen alkotnom kell valami grandiózust, természetesen szolgai módon másolva az ismert japán stílusjegyeket.

Akkoriban ismerkedtem meg Molnár István képzőművésszel, aki kíméletlenül őszinte kritikáival helyére billentette önértékelésemet, amiért hálás vagyok neki. Végre beiratkoztam formális rajzi képzésre, amit három évig folytattam. Rájöttem, hogy nem feltétlenül való nekem egy adott stílus formai követelményeihez való ragaszkodás, végképp nem az utánzás.

Nyomtatásban eddig egyetlen négyoldalasom, az eredetileg egy külföldi pályázatra, angol nyelven írt Szusi husi (Fresh Meat for Sushi) jelent meg, a Nero Blanco Comix 6. számában.

Képregényezés mellett stencilképeket festek, valamint Berkó Róbert internetes fantasy regényét, a Réva dombjait illusztrálom. Emellett könyvet írok terrarisztika témában.

forrás: 5panels

Molnár Gábor képregényei

Hozzáadva: 2006-06-03 09:11:00 Módosítva: 2019-06-04 11:22:18