Szebeni Péter (Szebeni Péter)

Született: 1988 Budapest, Magyarország - 36 éves

Általános adatok

Munkák
Nemzetiség
-
Készítő URL
-
Élettörténet
"1988-ban születtem Budapesten, és amióta az eszemet tudom rajzolok.

A képregényekkel általános iskolában ismerkedtem meg, ahol a könyvtárban volt pár tucat Pókember, és én szabadidõm jó részét ezeknek az olvasgatásával töltöttem el. Már ekkor elkezdtem saját képregényeket rajzolni, amikkel sok füzetet töltöttem meg (a tanárok nagy örömére).
Ezután átkerültem technikumba, ahol hamar jelentkeztem az iskolaújságba, amivel meg is nyertünk egy pályázatot, így teljes középiskolai tanulmányomat ebbõl tudtam fizetni.
A börzéken ismerkedtem össze Harza Tamással, akivel több közös munkám is volt, és neki köszönhetem nyomtatott debütálásomat is.
2010 márciusában 2 rövid képregényt rajzoltam, a Kingpin bemutatja: 11 történet, és a Piramisfej címû kiadványokban.
Jelenleg (remélem már nem sokáig) az Óbudai Egyetem Villamosmérnöki Karára járok, és minden szabadidõmet rajzolással töltöm el.
Mint az életrajzom is mutatja, nagyon régóta nem kerültem rajztanárnak még a közelébe se. Mindent magamtól tanultam, fedeztem fel, így alapvetõen amatõr alkotónak tartom magam (éppen ezért minden véleményt, kritikát, tanácsot szívesen fogadok).
Többek unszolására kezdtem el foglalkozni a digitális rajzolással, az utóbbi pár évben szinte csak ilyen technikával dolgozok, és maximum egy elnagyolt vázlatot rajzolok a papírra. Lenyûgözõnek tartom azt a fajta szabadságot, és szinte végtelennek tûnõ lehetõségeket, amiket ez a technika nyújt.

Az egyetemen ismerkedtem meg Horváth Gábor barátommal, az õ ötlete volt az Isten Ostora címû képregény. Ahogy elkezdtem utánajárni a mitológiai, és népmesei háttérnek, egyre jobban megtetszett az ötlet, és végül belevágtam. Mivel sokan kérdezték, így elõre le kell szögeznem, hogy ez nem történelmi képregény. Sokkal inkább egy szabad mitológia világ, ahol könnyedén találkozhatnak egymással más-más népek legendás hõsei, vagy akár szörnyetegei. Az elsõ rész 2011 márciusában jelent meg szerzõi kiadásként."

forrás: 5panels

Szebeni Péter képregényei

Hozzáadva: 2011-04-07 12:38:06 Módosítva: 2014-09-22 15:40:33