Vass Mihály (Vass Mihály)

Született: 1963. május 28. Gyula, Magyarország - 55 éves

Általános adatok

Nemzetiség
magyar
Készítő URL
-
Élettörténet
Vass Mihály Pölös Endre tanítványaként 1981-ben végzett a szegedi Tömörkény István Képzõ- és Iparmûvészeti Szakközépiskolában. Ezt követõen 1986-ig a Pannónia Filmstúdióban dolgozott, és részt vett a Macskafogó elkészítésében és a Pumukli sorozaton. Ebben az idõben találkozott Kuczka Péterrel, a fantasztikus irodalom magyar meghonosítójával, aki felkarolta és azonnal munkát kínált neki. Ezután készített illusztrációkat a Galaktikának, a Kölyöknek, a Kincskeresõnek és az Atlantisznak, valamint illusztrálta Nemere István fantasztikus családregénysorozatát. A Füleshez Cs. Horváth Tibor révén került, ahol számos klasszikus és modern mûvet dolgozott fel képregényben. Készített könyvillusztrációkat, karikatúrákat, rajzos térképeket és piktogramokat is.

Az utóbbi évek valamennyi jelentõs kollektív képregénykiállításának a részese (például Kis magyar képregénytörténet a kArton galériában, kiállítások a Siklósi Várban, Frame-Up Helsinkiben, Tallinnban és a margitszigeti Holdudvarban), és önálló kiállítása is volt 2005-ben a budapesti Béke szállóban.

A 2005 óta megrendezett képregényfesztiválok állandó vendége. Az elsõ két fesztiválon készített portréit használta fel Tinglitangó címû képregényének a szereplõihez, akik között feltûnik Rusz Lívia és állandó szerzõtársa, Kiss Ferenc is.

forrás: wikipédia

Vass Mihály képregényei

Hozzáadva: 2006-07-22 21:40:38 Módosítva: 2014-12-03 17:14:54