Vass Mihály

Született: 1963. május 28. Gyula, Magyarország - 60 éves

Általános adatok

Nemzetiség
magyar
Készítő URL
-
Élettörténet
Vass Mihály Pölös Endre tanítványaként 1981-ben végzett a szegedi Tömörkény István Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában. Ezt követően 1986-ig a Pannónia Filmstúdióban dolgozott, és részt vett a Macskafogó elkészítésében és a Pumukli sorozaton. Ebben az időben találkozott Kuczka Péterrel, a fantasztikus irodalom magyar meghonosítójával, aki felkarolta és azonnal munkát kínált neki. Ezután készített illusztrációkat a Galaktikának, a Kölyöknek, a Kincskeresőnek és az Atlantisznak, valamint illusztrálta Nemere István fantasztikus családregénysorozatát. A Füleshez Cs. Horváth Tibor révén került, ahol számos klasszikus és modern művet dolgozott fel képregényben. Készített könyvillusztrációkat, karikatúrákat, rajzos térképeket és piktogramokat is.

Az utóbbi évek valamennyi jelentős kollektív képregénykiállításának a részese (például Kis magyar képregénytörténet a kArton galériában, kiállítások a Siklósi Várban, Frame-Up Helsinkiben, Tallinnban és a margitszigeti Holdudvarban), és önálló kiállítása is volt 2005-ben a budapesti Béke szállóban.

A 2005 óta megrendezett képregényfesztiválok állandó vendége. Az első két fesztiválon készített portréit használta fel Tinglitangó című képregényének a szereplőihez, akik között feltűnik Rusz Lívia és állandó szerzőtársa, Kiss Ferenc is.

forrás: wikipédia

Vass Mihály képregényei

Hozzáadva: 2006-07-22 21:40:38 Módosítva: 2019-06-04 11:51:00