Vicente Segrelles (Vicente Segrelles)

Született: 1940. szeptember 9. Barcelona, Spanyolország - 81 éves

Általános adatok

Nemzetiség
spanyol
Készítő URL
-
Élettörténet
Vicente Segrelles 1940 szeptember kilencedikén született Barcelonában. 14 éves korában kapott munkát az ENASA (egy tehervagonokat gyártó gyár Barcelonában) gyakorlóiskolájában. Ott tanulta meg a műszaki és mintarajzolást a műszaki leírások és reklámanyagok készítése közben.

1960-ban kezdte pályafutását illusztrátorként az AFHA kiadónak köszönhetően. Rajzokat készített az Odüsszeiához és az Iliászhoz

Négy évvel késébb otthagyja az ENASA-t, és csatlakozik a barcelonai Puescas McCann hirdetőirodához. Itt az emberek (színes) rajzolására specializálja magát. Ettől kezdve váltogatja a hirdetési munkát az illusztrálással, amit leginkább szeret. 1968-ban tervez egy sorozat hamis tetoválást (tetoválós matricát) a Bruguerra kiadónak. A sorozat hatalmas sikert arat.

1970-ben elege lesz a hirdetésekből, és úgy dönt, hogy csak illusztrációkkal foglalkozik. Kapcsolatba lép az AFHA-val és onnan kezdve illusztrációkat készít, népszerű tudományos munkákat írva és illusztrálva, valamint könyvborítókat festve.

1976-ban és 1977-ben fekete-fehér illusztrációsorozatot készít az Interviu magazinnak. Miközben folytatja nagyszerű illusztrátori karrierjét, vonzza a képregény műfaja, és elhatározza, hogy belekezd saját sorozatába, a Zsoldosba. E sorozat 1990-es Cimoc magazinbeli megszületése óta Segrelles világhírűvé vált. A Zsoldos, amelyet 14 országban fordítottak le s jelentettek meg, Segrelles rajzművészetének minden tehetségét magába olvasztja. Az eredmény egy nagy, hősi fantasy képregény sorozat.

Vicente Segrelles képregényei

Hozzáadva: 2005-10-31 15:09:29 Módosítva: 2016-09-10 08:59:55