Tericum Kiadó Kft.

1db képregény, 2007 - 2007 között

Általános adatok

Történet
"Kiadónk története 1993-ra nyúlik vissza, amikor is az alapító tagok (ketten voltak) gondoltak egy nagyot, megszámolták a párna alatt õrzött megtakarított pénzüket, és úgy döntöttek, ha egyetlen egy példányt sem adnak el Benjamin Hoff: Malacka és tao címû könyvébõl, akkor is belevágnak. De tévedtek. Malackára sok olvasó volt kíváncsi (és persze a taóra is). Malackát követte a Micimackó és a tao, majd a Tao Te King (a költõ-király, Weöres Sándor interpretálásában), aztán A teljesség felé, majd Hermann Hessétõl a Demian.

Teltek-múltak az évek, és a kétszemélyes kiadóból Kiadó lett. Nem nagy, nem kicsi. Közepes, de nem középszerû. Nevünket kevesen értik, nem is jelent semmit, csak arra kérünk mindenkit, hogy nem TeRRicum, és nem is TeRCium, hanem TERICUM, azaz "terikum."

Profil? Nincs. Viszont van, ami kizárt: igénytelenség, ízléstelenség. Azt szeretnénk, ha az olvasók kapnának valamit a pénzükért, nem csak tartalmilag, hanem esztétikailag, tárgyilag is. Végül is semmi se pótolja a polcon egy szép könyv látványát.

A könyv eredeti, a világ másolat - ez a mottónk, meg hogy szívvel kell csinálni, amit csinálunk, ez a lényeg. Mi igyekszünk. És reméljük, az Olvasóink is elégedettek lesznek. Elsõsorban a könyveinkkel."

forrás: tericum.hu

Tericum Kiadó Kft. képregényei

Módosítva: 2014-10-17 09:20:16