Enki BILAL - A szörny ébredése #1

Titkos Fiók , 2006. december

szín: Színes, formátum: Kemény borítós, oldalak száma: 80, ár: 2500.00 HUF, ISBN/ISSN: 978-963-0613-01-9, Jelenleg is futó sorozat

Készítők

Író
Rajzoló
Tartalom
Tíznapos vagyok, emlékszem... A rettenetes robaj valósággal kettéhasítja az éjszakai eget, és esõt hoz a korházba. De nem gránát vagy tüzérségi tûz, és nem is bomba okozta... Ez életem elsõ viharának legelsõ villámlása. Az ég megnyugtató haragja... Sokkal impozánsabb, mint az emberek tüze. Tíznapos árvaként boldoggá tesz az érzés, hogy a természet erõsebb náluk. Még mindig N. 10. Egy ápolónõ letesz egy csomagot a nagy fehér ágyra, Amir és én közém. Az alig néhány órás csomag neve Leyla Mirkovic... Elõször vagyunk együtt mi hárman. Fejünk összeér, egyetlen egészet alkotunk, míg megfeszített testünk egy csillag ágait rajzolja ki... Hallgatom életünk zajait. Tíznapos vagyok, a legidõsebb. Egy boldog árva, aki szereti Leylát, szereti Amirt, és szereti a haragos ég zaját.

A Szörny-tetralógia három száon bontakozik ki. Nike, Leyla és Amir, a világ különbözõ tájain szétszórtan élõ szarajevói árvák története elsõsorban az emlékezetrõl szól. Egyéni és kollektív emlékezetrõl, amelyben keverednek Enki Bilal szülõhelye, Jugoszlávia szétesésének írott képei (egy olyan országé, amely alig néhány évvel eltûnése után máris kikopott emlékezetünkbõl), valamint a múlt, a jelen és a jövõ összemosódó festett képei. Az emlékezet segítségével Bilal a jövõt kutatja. Egy lehetséges jövõt, amelyben a Balkán emlékezetét kiterjeszti az egész világra, hiszen ez a világ minden, amink maradt.
Hozzáadva: ZoTyA, 2006-12-22 20:05:18 Módosítva: Krash01, 2009-06-22 15:50:32