Nesze Neked - Posztmodern

Ikon Kiadó , 1995.

szín: Fekete-Fehér, formátum: Paperback,méret: Egyedi 140 x 210, oldalak száma: 180, ár: 500.00 HUF, ISBN/ISSN: 963 79 48 97 X, Egyszeri kiadvány

Készítők

Rajzoló
Fordító
Tartalom
Mi a csuda az a posztmodern? Végre itt egy régen esedékes kalauz, ami segít tájékozódni korunk e zavarbaejtõ és titokzatos szellemi divatjában, a késõ huszadik század radikálisan átrendezõdõ kultúrájának teoretikus kísérleteiben.
A posztmodern azt állítja, hogy a modernitásnak a felvilágosodástól a tudományos-technikai forradalomig és a marxizmusig ívelõ vállalkozása összeomlott. Manapság már egy korlátlanul "kortársi" kultúrában élünk, a hiperrealitás virtuális valóságában, olyan bizarr jelenségek közepette, mint a Holocaust utáni amnézia, Disneyland, cybertér és a Fukuyama-féle történelemvég.
A könyv három nyomvonalon - a mûvészet, az elmélet és a történelem felõl - közelíti meg tárgyát: a legjelentõsebb posztmodern tekintélyek, Foucault, Levi-Strauss, Barthes, Derrida, Lacan és Lyotard mûvei alapján világítja meg a strukturalizmus, a szemiotika és a dekonstrukció lényegét.
Richard Appignanesi sziporkázó szövege és Chris Garratt, a Guardian képregény-grafikusának rajzai mindenkit eligazítanak, aki elbûvölten vagy éppen zavarodottan téblábol a posztmodern elvarázsolt kastélyában.
Hozzáadva: ninja, 2007-02-19 16:13:23 Módosítva: ninja, 2007-02-19 16:27:00